De overhemden van Michaelis

Michaelis overhemden worden vervaardigd naar Italiaanse traditie. De leuke en mooie ontwerpen van dit merk zijn samengesteld door de beste wevers en bekende ateliers. De basis overhemden zijn naar oud ontwerp samengesteld en in de laatste jaren opnieuw geintroduceerd. Michaelis biedt een complete collectie van klassieke en moderne overhemden. De overhemden van dit merk vind je onder andere op overhemden.com: zij bieden een volledige collectie aan.

Waar komt het merk Michaelis vandaan

Drie generaties zijn voorbij gegaan sinds de oprichting Michaelis en nog steeds stralen de Michaelis overhemden de oorspronkelijke verfijning en kwaliteit uit. Nieuwe technieken in het productieproces worden nooit toegepast zonder de waarden uit het verleden uit het oog te verliezen.

Het merk is opgericht door een oude kleermaker. In 1934 besloot Heinz Michaelis om zijn kleermakersbedrijf op te richten. Dit is tot nu een familiebezig geweest. De visie is in de laatste decennia ook onveranderd gebleven. En is nog steeds duidelijk zichtbaar in de ontwerpen van het werk. Een hoge kwaliteit bereiken door uiterste zorg en aandacht te besteden aan elke stap in het productieproces, dat is steeds het motto van Michaelis geweest. Bij Michaelis is geen keuze toevallig, vanaf de stoffen die gebruikt worden tot de uiteindelijke steken, alles is tot in de details overwogen.

De collectie overhemden

Naast de basis overhemden van Michaelis: deze zijn altijd beschikbaar, wordt elk seizoen een seizoen collectie geïntroduceerd. Je vindt hier dus niet enkel effen overhemden maar ook ruiten, streepjes, bloemen, grafische prints en moderne patronen. De kleurrijke ontwerpen of patronen zijn nooit ver weg bij dit Italiaans ogende merk.

Nooit meer strijken

Mening man herkent dit: je bent per week uren kwijt aan alleen al het strijken van kleding. Het is vaak een vervelend en tijdrovend karwei. Zelfs als je het niet zelf moet doen blijft het een vervelend karweitje. Met de overhemden van Michaelis kan je hier veel tijd of geld mee besparen. Door een speciale weving zijn de overhemden strijkvrij. Door een behandeling na het weven hoef jij nooit meer te strijken. Handig voor de mannen met een druk leven die huishoudelijke klusjes tot een minimum willen beperken.

De boorden van Michaelis

Wat betreft de boorden heb je in de Michaelis overhemden collectie meestal de keuze uit vier modellen. Button-down kragen voor vrijetijdshemden, Cutaway, Kent of een moderne Widespread boord voor andere gelegenheden. Overhemden van Michaelis kunnen door mannen met elke lichaamsbouw gedragen worden. Ze zijn licht getailleerd, een zogenaamde slim fit, waardoor ze een stijlvolle en scherpe look opleveren en toch steeds comfortabel passen.




Reageren is niet mogelijk