3 dresscodes voor vrouwen op het werk

Je wilt er natuurlijk leuk uitzien als je naar je werk gaat, maar waarschijnlijk heeft het bedrijf waar je werkt ook richtlijnen opgesteld waar je je aan moet houden als het gaat om de kleding. Laten we samen je kledingkast uitpluizen of misschien wel uitbreiden om de perfecte werk-outfit samen te stellen.

Casual

De eerste dresscode die we gaan bespreken is casual. Met casual kan je alle kanten op, maar we spreken voornamelijk over sportieve en comfortabele kleding. Dit is dus ook de makkelijkste dresscode, want waarschijnlijk heb je deze allang in de kledingkast! Pak die leuke spijkerbroek en dat comfortabele shirtje erbij en je bent klaar voor je dag.

Business casual

Business casual is in veel gevallen een beetje een lastig gebied. Het moet geschikt zijn voor werk, dus netjes, maar het is toch ook weer casual. We raden je aan om in ieder geval te kiezen voor een nette broek of jeans, maar wel zeker zonder gaten of slijtplekken. Wat betreft de kleding voor het bovenlichaam, raden we je aan om te kiezen voor een blouse, een shirt of een nette trui.

Bij een trui denk je misschien al snel ‘dat kan toch niet?’, maar zolang je een nette trui, zoals een wollen trui uitkiest, zit je vaak nog goed binnen de business casual dresscode.

Business formal

We zijn aangekomen bij Business formal. Dit is de meest formele dresscode waar je te maken mee kan krijgen op de werkvloer. Het kan goed zijn dat je dit niet zomaar in je kast hebt hangen en je moet shoppen.

Bij Business formal moet je rekening houden met een pak of een nette rok. Vaak wordt dit dan gedragen in donkere kleuren.

Waar altijd op letten als je kleding uitkiest?

Iets waar je eigenlijk altijd wel rekening mee moet houden, is het dragen van kleding die wel comfortabel zit en de juiste maat is. Je wilt niet op je werk aankomen met een kledingstuk dat scheurt, omdat het toch net te klein is.

Daarnaast is het slim om rekening te houden met de temperatuur op kantoor. Is het er altijd erg koud? Zorg dan dat je je warm genoeg aankleedt en dat je laagjes draagt. Is het erg warm? Zorg dan voor luchtige kleding. Op deze manier kan je nog altijd formeel gekleed naar je werk, zonder dat je ongepaste kleding draagt.

Voel je vrij om met kleuren te spelen

Op een kantoor hoef je ook niet alleen maar hele saaie en neutrale kleuren te dragen. Al helemaal als de dresscode bij jouw werk casual of business casual is, raden we je aan om ook gewoon kleurtjes en patroontjes te dragen. Uiteraard moet het wel gepast blijven.

Onenigheid over de dresscode op de werkvloer

Is er op de werkvloer een conflict ontstaan, omdat je, zonder het te weten, niet de juiste kleding droeg en dreigt er een ontslag te komen aan de hand van dit conflict? Dan is het misschien goed om een advocaat in te schakelen. Kies daarbij voor een advocaat arbeidsrecht. Zij helpen je met allerlei zaken rondom het arbeidsrecht.
Reageren is niet mogelijk