Oude mode is weer helemaal hip! Doe er je voordeel mee

“Mode herhaalt zich” wordt weleens gezegd. Dat merken we ook heel sterk met de huidige modetrends en bedrijven die opeens mega populair zijn geworden. Ken je bijvoorbeeld Vinted? Waarschijnlijk had je daar 5 jaar geleden helemaal niets over gehoord, maar nu is het een website die door het dak knalt in waarde. Dat komt omdat oude kleren weer helemaal hip zijn. Op vinted kun je gebruikte en oude kleren verkopen of ruilen en dat wordt mega vaak gedaan kunnen we je vertellen. In deze blog gaan we het hebben over mode-trends die te maken hebben met vintage of gebruikte kleren.

Vintage sieraden

Sieraden van hoge kwaliteit bewaren vaak hun waarde of kunnen zelfs stijgen in waarde. Als bekendste voorbeeld kennen we Rolex horloges. Er bestaat een heuse handel in Rolex horloges. Criminelen betalen of financiëren hun zaken wel eens met Rolex horloges, omdat het moeilijk te traceren is en ze weten dat dit type sieraad waardevast is. Vintage horloges brengen een verhaal en karakter met zich mee. Een van de bekendste Nederlandse diamanten merken: Gassan, verkoopt nu ook vintage horloges. Als je van plan bent om pre-owned horloges te kopen, raden we zeker aan om hier een kijkje te nemen. 

Wat is het voordeel van vintage kleren

Het voordeel van de vintage modetrend is dat je vrij goedkoop modieus over straat kunt. Op een website als Vinted bijvoorbeeld heb je de optie tot ruilen. Daarnaast kun je ook naar een winkel als Noppes, voor gebruikte kleren. Sommige vrouwen houden hier niet van, maar je moet maar zo denken: “het is gewoon een stukje stof”. Desnoods was je de kleren eerst drie keer, alvorens je het gaat dragen. 

Wat wordt verstaan onder vintage kleding?

Vintage betekend eigenlijk dat er voor oude kleding, accessoires en schoeisel weer een hernieuwde belangstelling bestaat. Vintage kleding wordt vaak geïnspireerd door mode uit de vorige eeuw. Denk hierbij aan de jaren 60’s en 70’s. Wellicht dat over 40 jaar kleding uit het jaar 2021 als vintage wordt omschreven. 
Reageren is niet mogelijk